MALLIKANSIOT

150€/ testikuvat sis. 1h kuvausaikaa 5 kuvaa värillisenä ja mustavalkoisena.

Aloittava malli tarvitsee yleensä ainoastaan testikuvat, jotka voi lähettää mallitoimistoille arvioitavaksi.

Lue lisää mallitoimistoista

360€/ 2-3h kuvaukset, sisältää meikkitaiteilijan tekemän meikin. 

Kuvien määrä vaihtelee kuvaustilanteen ja toiveiden mukaan. Kokoamme mallin tarpeeseen sopivan paketin, jossa on mukana testikuvat mallitoimistolle ja lisäksi kauneus- tai muotikuvia mallin oman suuntautumisen mukaan. 

Lisäpalveluna stailistin palvelut. Stailisti tuo kuvauksiin kuvausvaatteet. Stailistin palvelut kannattaa ottaa silloin, kun tavoittelet ammattitason kuvia mallikansioon.

 

Suomalaiset mallitoimistot

Mallitoimistot jaetaan usein kahteen ryhmään.

Oikeat mallitoimistot ottavat listoilleen ainoastaan sellaisia malleja, joilla he uskovat olevan töitä alalla. Nämä mallitoimistot eivät koskaan pyydä rahaa mallilta, eikä mallilla ole kuluja. Voit lähettää mallitoimistoon hyvät itse otetut kuvat itsestäsi tai käydä missä tahansa studiossa kuvauttamassa laadukkaammat testikuvat ja lähettää ne mallitoimistoon arvioitavaksi. Jos he kiinnostuvat sinusta, he ottavat yhteyttä.

Suositeltuja mallitoimistoja: 

https://www.paparazzi.fi

http://www.azzurromodels.fi

http://www.brand.fi

https://asyouare.fi

https://www.onniagency.fi

Toinen ryhmä on agentuuri tyyppinen firma, joka välittää malleja ja esiintyjiä tapahtumiin, mainoksiin ja kuvauksiin. Päästäksesi heidän listoilleen, joudut usein maksamaan heidän palveluistaan. Joskus maksu maksetaan esimerkiksi koulutuksesta tai siitä, että kuvasi julkaistaan heidän nettisivulla. Heidän vaatimukset mallin ulkonäölle on usein löysemmät, sillä mallit itse ovat heidän maksavia asiakkaita ja he välittävät työmarkkinoille myös esiintyjiä ja mainoskasvoja. Tällaisessa mallitoimistossa on hyvä starttaa ura ja saada jalkaa ovenväliin, jos oikeaan mallitoimistoon ovet eivät heti avaudu.

Tällaisia yrityksiä on esimerkiksi:

https://www.fashionmodel.fi

https://www.clamos.com

https://www.promodel.fi

https://jademodel.fi

Alalla toimii myös vaarallisia toimijoita, jotka käyttävät hyväksi malleja. Varoitusmerkkejä voivat olla:

-Paljon ilmaista työtä eri yrityksille. Mallin ei kuulu työskennellä ilmaiseksi kaupallisissa projekteissa. Malli voi joutua aluksi kartuttamaan portfoliota ilmaiseksi, mutta silloin projektien tulisi olla ei kaupallisia. 

-Työskentely ilman sopimusta.

-Työskentely sopimuksella, joka sisältää ilmaista työtä kaupallisissa projekteissa. Tarkista aina sopimus huolellisesti.

- Jos sinulta pyydetään rahaa yrityksen menoihin ja kuluihin, tulisi hälytyskellojen soida.

-Älä luota sokeasti. Lue huolellisesti sopimukset ja näytä ne asianajajalle.

Meillä on Suomessa tälläkin hetkellä toimivia yrityksiä, jotka käyttävät aloittelevia malleja hyväkseen!

-Päihteet eivät kuulu työ ajalle. Ammattilaisille tämä on päivän selvää.